Sunday, 14 September 2014

Jatuh Cinta dengan MK!

Assalammualaikum semua,

Entri hari nie saya nak share tentang MK. Eh! apa tu? hahaha.. Sebenarnya MK ni shortform utk Mary Kay. Tapi sebelum tuh, nak bgtaw awal2 na...sy bukan "Beauty Consultant" utk MK cuma saya nak share apa yang saya suka pasal produk ni. Utk dalaman sy mmg amalkan Shaklee..untuk luaran MK la! ^_^

Alhamdulillah, saya ni bukan la tergolong dalam golongan yang ade masalah kulit berjerawat tapi tulah, bila da asyik bertukar-tukar produk masalah mula la timbul. Dek kerana, rakus nak cantik hahahaha (cantik ke?!) saya terpengaruh la dengan produk yang ntah pape. Banyak gak la jenama yang da saya tepekkan kat muka ni...duit jgn cakap la da berabis bagai. End up, kulit muka jadi pedih..luka2..muka jd makin teruk (nak nangis rasa bila ingat balik).

One day, saya dok bercerita dgn my besties "OmelAtie" nama manja nya (alololo..manja btol!), dia yang suggest kan MK nie. Dia pon cite la lebih panjang pasal MK ni, gedebak gedebuk bila tanya tang harga...fuh!!mmg terbeliak gak la mata kihkihkih :p
Tapi bila tengok kulit dia yang makin cantik, I pon terpengaruh lagi (kurang keimanan btol la haha). Tapi kali ni mmg lain sikit, Cik Atie siap arrange kan skincare class lagi..FREE OF CHARGE u'olls sape yang taknak kan..hihihi

Okay, selepas di talbiahkan oleh Cik Atie, saya pon dengan redha nye beli hahaha (mcm terpaksa aje bunyinya kihkihkih). Set pertama yang saya beli adalah set Botanical  mcm dalam gmbr ni.


Botanical Set
Memang best pakai set ni, kulit muka makin lama makin sihat..alhamdulillah! Bila da serasi barulah saya tambah dengan Sunscreen SPF 35 & Night Solution, memang ade ummppph! Oppps!!lupa nak bgtahu, set Botanical tuh tahan lama taw..sy guna da dekat 5 bulan tak habis2 agy (selamat duit aku!).

Sunscreen dan Night solution
Bila kulit da sihat, baru la ade feel nak bersolek hahahaha! So saya try la beli Foundation ni. Memang best u'olls, kulit rasa mcm free aje..takde rasa mcm pakai foundation. Sebelum ni ade gak la try jenama lain tp tak sebest guna yang ini.

Foundation Matte SPF 15
Haaaa, yang ni plak lip mask. Seumur hidup ku baru law taw pasal menda alah ni hihihi. Disebabkan saya memang ade masalah bibir pecah2, kadang2 sampai keluar darah..ngeri! So Cik Atie hadiahkan Lip Mask ni kat saya (tenkiu makcik, i luv u la)hahaha... Memang best taw, sebabkan ianya dapat menanggalkan sel-sel kulit mati. So pasni dapat la bibir mungil bak Angelina Jolie kihkihkih (perasan!)


Lip Mask
Yang ni plak Makeup remover, yang uniknya sebab ianya ade 2 lapisan taw. Bahagian atas tu AIR dan bahagian bawah tu MINYAK. Pestime tengok macam jakun gak la hihihihi. Menda nie khusus untuk mata, kata nak mata cantik...so kena la guna menda ni hihihi.


Makeup Remover
Bila da hampir 6 bulan 'bersama' MK, alhamdulillah kulit makin sihat. Takde lagi masalah kulit pedih2..luka2..syukur sesangat! Ia lah kan, apa yang dah Allah pinjamkan nie kena la jaga helok-helok ye dak!?


Kesayangan ku
So rumusannya, carilah produk yang sesuai dengan kulit anda. Kalau nak taw lebih lanjut pasal MK ni..boleh contact saya, nanti saya perkenalkan anda dengan Cik Atie. Insya allah dia boleh membantu.

Me & Cik Atie


Oklah, jumpa lagi dilain entri..bubye ^_^







2 comments:

  1. Meh2 try...nanti akak arrangekn dengan cik atie...set the date & time yee..pape nanti boleh pm akak :)

    ReplyDelete