Saturday, 17 May 2014

Adakah Vitamin E anda cukup lengkap?Vitamin E yang dihasilkan oleh Shaklee sangat istimewa kerana ianya adalah vitamin yang lengkap diperbuat dari minyak soya organik  dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tius-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium, dan mengukuhkan anti-oksida dan melindungi retina.


Manfaat utama Vitamin E ialah :-

Melindungi jantung
Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang hemolitik, penyakit jantung dll

Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif
Kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Anti-Penuaan
1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tone muka dada dan otot peha.

Anti-Oksidan yang kuat
Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

Untuk Tenaga
Meningkatkan kelestrian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

Memperbaiki Arthritis
Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, dan sakit sendi.

Menghalang Keguguran
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

Memperbaiki masalah parut
Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Adakah vitamin anda cukup lengkap? Cuba check sekarang
Kalau tak, apakata anda tukar dengan Vitamin E SHaklee..ianya memang terbukti berkesan, lengkap dan selamat. Pssst!! yang lebih istimewa, vitamin E ni untuk penggunaan selama 4 bulan...yaaaa!!! di ulang lagi 4 BULAN yer....

--------------------------------------------------------

Saidatul Akma
017-2376365
sms/whatsapp
Shaklee Independent DistributorNo comments:

Post a Comment